Arta si promovarea acesteia.

Am stat si m-am enervat de foarte multe ori in fata televizorului sau prin orase cand am vazut ca se promoveaza deseori nonvalorile ,prostia ,crimele sau mai stiu eu ce .Am dat zilele acestea peste niste poze incredibile care arata cum alte tari…institutii…primarii (am enumerat mai multe ca sa nu fiu certata) stiu sa promoveze frumosul din orasele lor si totodata oamenii care se ocupa de creatia frumosului .Prea putini oameni mai sunt incantati de o statuie facuta in centrul orasului ,sau de un parc amenajat in care artisti noi,tineri isi pun amprenta .Nu ma mai lungesc cu criticile pentru ca vreau sa ma orientez spre ceea ce este frumos.

In Timisoara spre exemplu ,in foarte multe locuri gasesti graffiti facute pe garduri sau pe cladiri .Unele dintre acestea sunt chiar frumoase si expresive …chiar transmit cate ceva.Ma gandeam ca primaria ar putea organiza o chestie interesanta intr-un parc sau un loc amenajat unde tinerii talentati sa fie lasati sa se exprime liber.Acest lucru nu ar fi valabil doar in Timisoara ,ci in multe alte orase din tara .Mai jos va voi arata o chestie foarte ingenioasa .

In Stockholm s-a facut renovarea   statiilor  de metrou , 90 la numar .Acestea sunt numite la ora actuala “cea mai lunga galerie de arta din lume”. Statiile de metrou sunt pline de tablouri colorate, graffiti, sculpturi, mozaicuri si multe altele. Peste 100 de artisti făcut posibil acest lucru si totodata le-a fost promovata si munca lor. In concluzie aceste statii nu sunt doar pentru mijlocul de transport ci, ca tot unitar,  este o expozitie cu norma intreaga de arte moderne.

Arta si promovarea acesteia. 1

2 Replies to “Arta si promovarea acesteia.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.