Ce poti face in fata Raului absolut?

Suntem de mici invatat ca suntem in siguranta indiferent ce se intampla. De mici suntem mintiti grotesc si asta de cele mai multe ori ne pune viata in pericol. Nu ni se spune exact cum este viata, raul care este la colt de strada.

Adevarul este ca indiferent unde am fi si ce am face nu suntem in siguranta nicaieri. Cine crede acest lucru e cel mai mare prost din lume.

Sa luam un exemplu ca s-a intamplat zilele astea.

Sa zicem ca ai un server, site sau Data Center (DC) si investesti mii sau chiar sute de mii de euro in securitatea pentru a et apara de atacuri, de persoane rau voiatoare. Indiferent ce ai face pana la urma unul va intra pe usa din fata si va distruge tot ce ai facut muncit tu. Marele

google.ro a fost oprit ieri. la fel s-a intamplat si cu paypal.ro si alte site-uri mari. Daca companii ca google, paypal, facebook, apple care au miliarde de euro la dispozitie nu se pot apara, cum crezi sau sa speri ca tu te poti apara un amarat de om, a careu valoare este de 1000 de ori mai mica decat propria umbra.

Tot ce faci si speri sa nu tis e intample tie. asta e singurul lucru care-l poti face cu adevarat. De se va intampla nu vei avea ce face. Cum nu poti scapa de moarte nici de rau nu poti scapa. Ce este mai rau este ca de rau nu scapi nici dupa moarte.

Sa mai luam un exmplu.

Un tip/a care nu trebuie neaparat sa aiba probleme mintale se gandeste sa arunce lumea in aer. O sa spuneti fara sa va ganditi ca este imposibil Eu va spun ca este posibil. Omul nostru poate lucra ani in sir din umbra sa planteze cate o bomba pe luna in locuri importante. Intr=un an de zile poate face ca orice cladire din oras, tara sa aiba cate o bomba. Asta daca apeleaza la bombe. Daca apeleaza la ceva biologic, atunci ne-am ras. Si uite asta dupa ce termina de plantat toate bombele in timp ce isi bea cafeaua la o terasa sau chiar din propriul fotoliu de acasa poate detona toate bombele. Ce poti face impotriva acestui om? Iti spun eu . NIMIC. Nici macar nu stii cine este si daca va mai ataca inca odata.

Sau alt exemplu.

Mergi pe strada linistit si cineva vine si te atinge cu o substanta biologica care te omoara instantaneu. ce poti face? NIMIC. Un caz de genul acesta a fost prin anul 2000 in Iasi. Un barbat in timp ce cobora din tramvai, a fost injunghiat de mai multe ori. Nimeni nu a vazut nimic si nici in ziua de asta a fost gasit fapasul. Omul injunghiat a murit.

Deci din toate astea intelege ca, daca cineva vrea sa iti faca rau tie, comunitatii in care traiesti, o poate face fara sa poti face ceva.

Se spune ca un om care vrea sa faca Rau, daca are un plan de urmat nu este asa de periculos ca cel care nu are nici plan. Primul poate fi oprit, pe cand al doilea nimeni nu-l poate opri si nici afla cine este.

Asa ca va recomand sa nu mai mintiti copiii sau pe cei din jurul vostru. Daca sunteti pusi intr-o situatie de gen nu puteti face nimic, nu puteti opri raul.

[contentblock id=1 img=iframe.png]


 

2 Comments

  1. Cosmin Trufas 4 decembrie 2012
  2. Oana Istrate 11 martie 2014

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: