Cum facem sa trecem peste o despartire ?

Am vazut des aceasta intrebare ”Cum facem sa trecem peste o despartire ?” de la multe persoane si raspunsurile celor care incercau sa ajute, ducea persoana care intreba mai mult in confuzie.

Nu este usor sa treci peste o despartire dar nu este nici un capat de lume atunci cand se intampla. Daca te calmezi putin si incepi sa gandesti vei vedea ca tranzitia poate fi chiar usoara dupa o desparatire.

 

In primul rand trebuie sa intelegi si sa realizezi ca absolut orice in aceasta lume are un inceput si un sfarsit. In momentul cand intelegi acest lucru simplu, totul din jurul tau poate fi mult mai usor, viata ta, relatiile tale vor fi mai usoare si te vei putea ocupa mai mult de viata.

Apoi o metoda care o recomand la multa lume si functioneaza in 8/10 cazuri, sunt relatiile de tranzitie care te pot face sa uiti pentru o perioada scurta de vechea relatie si vei putea merge mai departe.

Asa ca iesi din casa si incepe sa interactionezi cu lumea, cauta o persona care este dispusa pentru o relatie de scurta durata, adica prietenii cu beneficii si la asta nu ma rezum doar la sex ci la orice vrei tu.

Poate in trecut era mai greu sa gasesti persoane care accepta relatii de tip Prieteni cu beneficii, dar in aceste zile este chiar usor si tot ce trebuie sa faci este sa iesi afara din casa. Daca locuiesti aproape de o universitate sau liceu, atunci norocul tau sa gasesti pe cineva dispus la acest fel de ralatie creste si mai mult.

Relatia de tranzitie asa cum am spus mai sus, nu trebuie sa fie doar sexuala, dar este recomandat sa includa sex, ci poate fi doar o iesire in oras, plimbare in parc, o discutie fata in fata si nu online, pentru ca vei intra in depresie si mai mult.

Pentru a trece peste o despartire dupa cum vezi poate fi chiar usor, tot ce trebuie sa faci este ca TU sa vrei cu adevarat asta. O alta problema a celor care se despart, trec printr-o despartire se gandesc la o impacare, lucru total gresit si te va face sa traiesti in trecut si nu poti primi catre viitor.

Trebuie sa intelegi ca acea relatie s-a terminat dintr-un motiv, ceva ce TU sau EL/EA  ai facut, nu va mai regasiti, nu mai sunteti fericiti impreuna si in 9/10 cazuri aceste lucruri nu se pot rezolva, nu poti trece peste ele, nu exista sansa de viitor orice ai incerca sau face.

Un alt lucru care duce la despartire este ca nici unul nu este sincer legat de ceea ce simte sau vrea in acea relatie. Odata ce te minti pe tine insuti si pe cel de langa tine se intelege ca nu exista viitor pentru acea relatie, asa ca ai de ales, fie esti sincer si vezi unde este problema si incerci sa o rezolvi cat sunteti impreuna, fie mergeti la despartire si treceti mai departe.

Viata, relatiile pot fi foarte simple daca s-ar vrea si nu v-ati uita in curtea altora si daca v-ati concentra in ceea ce aveti si faceti voi in relatie.

Dupa ce te-ai despartit de cineva:

 1. nu te inchide in casa
 2. nu asculta muzica / melodiile care le ascultati impreuna sau iti aduce aminte de EA/EL
 3. nu te uita la pozele cu fostul sau fosta
 4. sterge numarul de telefon pentru a evita apelui sau mesaje de disperare
 5. block pe social media, adica pe facebook si altele retele care le folositi pentru a evita momentul cand stai toata ziua si urmaresti ce face si poate chiar comenturi disperate
 6. poti plange daca vrei pentru ca in acest fel te eliberezi si o sa te simti foarte bine dupa
 7. iesi afara din casa si interactioneaza cu lumea
 8. nu iti plange de mila si nu lasa pe nimeni sa faca asta pentru tine
 9. incearca sa cunosti alta lumea pentru a incepe relatii scurte de tranzitie, nu mai mari de cateva zile sau o saptamana
 10. nu incepe sa discuti despre fosta relatie nicaieri si oricand iti vine in minte acest lucru, imediat incepe sa faci altceva
 11. viata este foarte frumoasa si merita traita, iar faptul ca te-ai despartit este un semn pentru un nou inceput si multe lucruri frumoase te vor astepta
 12. pentru orice altceva, comenteaza mai jos si voi incerca sa te ajut.

 

Ai ajuns la final. Crezi ca ti-am raspuns la intrebarea ”Cum facem sa trecem peste o despartire ?” si tipa fost de ajutor?

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: