Facultate fara BAC!

 

Dupa ce ati citit postul lui Analfabetu’ ,unde vorbeste despre rezultatele la BAC 2011 ,ieri am auzit o stire care m-a dat pe spate .

 „Candidatii la Universitatea Apollonia trebuie sa duca diploma de bac pana la finalul celui de-al doilea an de studii. Desi Legea Educatiei Nationale prevede ca la admiterea in invatamantul superior pot participa absolventii de liceu cu diploma de bac sau diploma echivalenta, presedintele Universitatii Apollonia, Vasile Burlui, este de parere ca acest demers este perfect legal si ca multe universitati ii vor urma exemplul.

Astfel, absolventii fara diploma de bac, care se inscriu la Universitatea Apollonia, trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere, legalizata la un notar public, prin care se angajeaza ca, pana la sfarsitul anului doi de studiu, sa depuna la dosar diploma de bacalaureat in original.

Vasile Burlui a spus ca a eliminat diploma de bac la admitere pentru a fi in ajutorul tinerilor. Totodata, el a precizat ca nu s-a consultat cu nimeni de la Ministerul Educatiei in aceasta privinta, a admiterii fara bacalaureat. El a primit parerea parintilor si a reprezentantilor mediului academic.

Desi Legea Educatiei Nationale prevede la art. 151, aliniatul 1 ca “la admiterea din ciclul I de studii universitare pot participa absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta”, Vasile Burlui, presedintele Universitatii Apollonia, crede ca acest demers este perfect legal si ca multe universitati îi vor urma exemplul.

Vasile Burlui a declarat ca a eliminat Bac-ul din metodologia de admitere cu gândul la “binele” tinerilor care au fost “decapitati” în acest an. “Problema Bac-ului este o chestiune sociala. Nu cred ca 60% dintre copiii nostri sunt lipsiti de capacitati intelectuale. Trebuie sa le oferim sansa sa intre în sistem si sa nu asteptam ca bolnavul sa decedeze. La universitatile din afara este perfect normal ca un tânar sa fie admis la universitate si sa-si aduca diploma de bacalaureat pe parcurs”, a declarat Burlui.”

 “Nicio facultate din România si din Europa nu admite candidati fara bacalaureat. Conditia de admitere în învatamântul superior din România dar si din Europa este promovarea bacalaureatului. Exista tari în UE unde, din cauza bacalaureatului diferentiat, sunt acceptate la admitere documente echivalente bacalaureatului. Asadar, nu exista admitere la facultate fara bacalaureat”, a spus secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).


 

 

4 Comments

  1. Analfabetul 19 iulie 2011
  2. micutu204 20 iulie 2011
    • Mika 20 iulie 2011
  3. micutu204 20 iulie 2011

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: