Tu nu stii ce simt eu

Analfabetul

De cate ori nu am auzit de la cineva apropriat sau nu „Tu nu stii ce simt eu„.Adevarul este ca nu stim niciodata ce simte cel de langa noi si daca tot o dam pe sleau trebuie sa recunoastem ca nici nu ne intereseaza.

Stai cu cineva in casa 30 de ani si intr-o buna zi te asezi in cur pe prispa si te intrebi oare ce simte cel de langa tine, la ce se gandeste. Cel de langa tine, vine in fata ta si face tot felul de scamatorii in speranta ca o sa-l vezi, ca o sa-l asculti, ca o sa intelegi acum in ultimul ceas ce vrea sa spuna, ce simte. Dar Tu nimic si nimic. Sunt lucruri mult mai interesante decat El, cel de langa tine. Sunt sigur ca acum te-a dus gandul la telenovela de la ora 17.00. Abia astepti sa o vezi nu? Sau este intalnirea la birtul din colt cu baietii?

Am vazut intr-un documentar cred o tehnica putin triviala, care ajuta/forta oamenii sa dea atentie clui de langa el.

Persoanele implicate erau legate la gura si puse niste casti in urechi. In acest fel nu puteau vorbi si nici auzi. Erau tinuti amundoia asa timp de 3 zile. Dupa aceste 3 zile i se permitea doar unuia dintre ei timp de 7 zile sa vorbeasca, sa faca ce vrea si celalalt sa asculte. Dupa cele 7 zile ii venea randul celuilalt.

Au fost unii care nu au rezistat dar cei care au trecut de acest test, au ramas total surprinsi de de rezultate. Si cele mai mult au ramas suprinsi de cel de langa ei.

La fiecare cuplu dupa ce termina auzeai cam acelasi lucru: Te rog sa ma ierti. Nu am stiu ca simti asta, nu stiam , intelegeam ce simti, nu stiam ca vrei aia, etc.

Uneori e bine sa ne asezam si pur si simplu sa ascultam pret de cateva minute. E posibil sa fim suprinsi de ceea ce auzim si poate chiar vedem.

Tehnici sunt multe…. , trebuie doar sa vrei sa incercam sa ne cunoastem pe noi insine si pe cel de langa noi. RELATIA este asemeni unei flori. Daca nu ai grija de ea, nu ii pui apa regulat, nu ii vorbesti aceasta se va ofili si in final va MURI.

Cel mai mult m-a impresionat cazul unei Mame care nu se mai intelege cu FIca ei. Se urau de moarte amundoua, fiecare o acuza pe cealalat de N chestii si de faptul ca nu ascult. „Tu niciodata nu ma asculti„. Asta isi reprosau amundoua cel mai mult.

Dupa ce sau supus tehnicii de mai sus, au relaizat ca amundoua voiau acelasi lucru, simteau acelasi lucru, dar pur si simplu uitase cum sa se exprime. Si in loc sa faca eforturi pentru a intelege au ales…. altceva.

Viata e scurta. Nu lasati orice cacat sa se bage in viata voastra si sa o transforme in mizerie. Atunci cand simti ca ai vrea sa-l omori pe cel de langa tine, gandestete ca peste 5 minute se sfarseste lume. Fructifica fiecare moment cu cel de langa tine.  Va spun eu ca nu se merita absolut nici o deviere.

[contentblock id=26 img=gcb.png]


 

3 Comments

  1. ssss 19 decembrie 2012
  2. vreo 9 ianuarie 2013
  3. Mika 10 ianuarie 2013

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: