Home Aberatii Ce este un SUFLET.

Ce este un SUFLET.

3 min read
5
0
536
Ce este un SUFLET. 1
Ce este un Suflet - analfabetul.com
Ce este un Suflet - analfabetul.com

pun pariu ca de intrebati 10 persoane ce este un suflet nici unul nu va stii ce sa iti raspunda, iar cei care o vor face iti vor spune cam acelasi lucru.

m-am gandit eu zilele astea la o explicatie si cred ca am gasit una. nu cred ca e chiar cea reala, dar e pe aproape.

deci sufletul este energie pura. nu poate fi rupt, distrus sub nici o forma. nimeni din aceest univers nu poate face acest lucru. desigur ca unii vor spune ca doar Dumnezeu poate face asta. ei bine va spun eu ca e total gresit. nici macar el cu puterea sa nu poate face asta. De ce? ei bine am sa va spun intr-un alt articol.

cand noi ne batem pentru averi de genul  pamant, bani, bijuterii, etc, altii care inteleg intradevar ce este un suflet fac orice ca sa intre in posesia unuia. sufletul este o sursa foarte mare de putere. cine o detine devine foarte puternic. cu cat ai mai multe suflete cu atat puterea ta creste. totusi o putere ca aceasta chiar si a unui suflet poate corupe pe oricine.

corpurile noastre sunt doar niste abalaje epntru suflet. cand ambalajul se strica , sufletul trece mai departe pana gaseste un alt ambalaj compatibil. un suflet nu poate intra in orice ambalaj pentru o perioada indelungata. daca nu e compatibil acesta se degradeaza.

sufletul poate exista in toate planurile existentiale. nu e limitat de aer, mancare, sau alte nevoii ale ambalajului.

unele suflete sunt mai puternice decat celelalte. de exemplu: sufletul unui cersator care asteapta totul pe gratis de la viata nu e la fel de puternic ca a unei persoane care lupta pentru ceea ce vrea si indiferet de ce obstacole intalneste , le trece pe toate.  sufletul celui din urma poate fi si de 100 de ori mai puternic decat a primei persoane. totusi este un exemplu.

Daca nu v-a placut explicatia mea despe suflet puteti gasti mai multe info pe wikipedia

urmatorul articol pe aceasta tema:

Cine are nevoie si se bate pe suflete

Load More Related Articles
Load More By Analfabetul
Load More In Aberatii

5 Comments

 1. luisa

  25 May 2011 at 06:12

  spui tu ceva … si iti voi spune si eu ceva referitor la suflet … e ceea ce cred, nu am pretentia sa fii de acord cu mine.

  omul are asa: corp spirit si suflet , spre seosebire de alte vietuitoare care au doar spirit, adica traiesc.
  sufletul nu are pret deoarece o mica parte din Dumnezeu… si nici un om nu are puterea inlantuie un suflet. sufletul nu se reincarneaza. e unic si atunci cand corpul se distruge…sufletul merge cu spiritul lui mai departe in dimensiunea …din care a venit…
  cine se bate pe suflete e Dumnezeu si Dracul (dracul are nevoie de suflete care sa i se inchine si sa ii aduca lauda) si omul hotaraste singur cui ii se inchina 😛

  Reply

  • Analfabetul

   25 May 2011 at 06:27

   imi pare rau sa iti spun dar gresesti foarte mult.
   am sa iti spun in mare cateva lucruri urmand sa vin cu un articol.

   spirit/suflet – este unul si acelasi.
   sufletul nu are pret deoarece o mica parte din Dumnezeu – si aici este total gresit. sufletul este o parte din energia acestui univers , la fel cum si sufletul lu dumnezeu face parte din acelasi univers.

   cine se bate pe suflete e Dumnezeu si Dracul – amundoi au nevoie de lauda si inchinare. am sa explic in postul viitor despre asta.
   spre sa nu te superi dar e gresit in ceea ce spui.
   kiss

   Reply

   • luisa

    25 May 2011 at 07:13

    :p nu am de ce sa ma supar
    kiss:* too

    Reply

 2. […] dat aici http://analfabetul.com/ce-este-un-suflet/#comment-3846 cateva explicatii, dar ams a o fac inca odata mai […]

  Reply

 3. […] de placere, sa simta acea placere ca si cum ai atinge cu mana ta sufletul cuiva, cum ai pune pana pe suflet, acea energie pura.  acestia din urma la fel vor spune ca sexul nu e important in viata lor. spun […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ce vreti bulangiilor?

Ce bulangii sunt unii frate. Nu mai incape de mine nici aici cu acest amarat de blog unde …