Home Aberatii Cine are nevoie si se bate pe suflete

Cine are nevoie si se bate pe suflete

8 min read
4
0
445
Cine are nevoie si se bate pe suflete 1

Dupa cum am promis in  articolul trecuct “Ce este un SUFLET” revin cu o continuare pe aceasta tema.

Cine are nevoie si se bate pe suflete?

– Dumnezeu – raiul

– Dracu – iadul

Lupta celor doua tabere pentru sufelete este foarte mare. amundoua au nevoie de suflete cat mai multe ca sa existe. Daca nu ar fi sufletele nici una din cele 2 tabere nu ar exista.

trebuie sa intelegeti ca indiferent ce spune religia locul tau nu este predestinat in Iad, indiferent ce ai facut.

in mare parte cand treci dincolo depinde de alegerea pe care o faci tu si cine ajunge primul la tine. ingerii sau trimisii dracului. acum o sa spuneti ce om intreb la minte va alege iadul. ei bine sa nu credeti ca o sa spuna simplu : alegi iadul sau raiul?

fiecare isi va prezenta oferta cat mai frumos, mai bine si se vor folosi de propriele tale temeri. pentru sufletele puternice (cum am deschis si  in postul trecut) se dau lupte crancene pentru al castiga acel suflet.

sa nu intelegeti ca bag ingerii si dracii in aceasi oala. fiecare cu armele si tehnicele lor. ingerii sunt mai puternici decat dracii de rand. de asta au de castigat mereu in fata dracilor. dar si ingerii pot fi invinsi.

orice om cu destule cunostinte si tupeu cat caru poate ajunge cineva foarte important acolo sus. sunt sscrieri pe pamant care sunt tinute ascunse cu pretul unor armate intregi. daca omul ar intelege cat d eimportant este pentru cele 2 tabere, atunci s-ar schimba treburile. un Om cu destul cunostinte si tarie ar putea distruge amundoua tabere printr-o simpla vorba sau pocnire de degete.

dumnezeu (raiul) nu va permite niciodata ca dracul (iad-ul) sa prinda putere prea mult, sa castige prea multe suflete. chiar si acolo sus sunt reguli care trebuiesc respectate de ambele tabere.

acolo sus sistemul de putere se imparte cam la fel cu un sistem MLM (multi lever marketing).

uitativa la imaginea de mai jos ca sa intelegi mai bine

Sistemul de distributie a puterii in iad si rai - analfabetul.com
Sistemul de distributie a puterii in iad si rai - analfabetul.com

primul de sus este dumnezeu. al doilea rand sunt arhanghelii, al treilea rand sunt ingerii care comanda aramate de ingeri, al patrulea rand sunt aramatele de ingeri si restul randurilor sunt oamenii.

cei mai puternici din aceasta schema sunt cei din primele 2 randuri. Dumnezeu si Arhanghelii.

Arhanghelii sunt armata persoanala a lu` dumnezeu. acestia pot umbla prin iad si distruge dupa bunul plac. chiar si si seful dracilor nu se poate pune cu o mica armata de arhangheli. sunt cea mai de temut armata de acolo. spre deosebire de ingeri, arhanghelii se alimenteaza din puterea celor care sunt sub ei. chiar si eu o limita impusa de tatal lor. acestia nu vor putea ajunge niciodata la o putere egala sau mai mare decat a tatalui lor.

ingerii sunt facuti cu puteri egale intre ei. indiferet cate suflete controleaza, aduc in rai puterea lor nu va creste. totusi si aici se aplica aceasi regula ca la oamenii. un inger cu personalitate puternica poate avea o putere mai mare decat un inger normal. e ca in exemplu din postul trecut.

o alta diferenta este ca un inger poate fi omorat de un drac sau de un alt inger, pe cand un arhanghel poate fi omorat decat de un alt arhanghel sau de dumnezeu. nici un drac sau inger nu poate omora un arhanghel.

schema de mai sus se poate aplica si iad-ului, desigur cu unele diferente.

in iad un drac micut acolo cu cat are mai multe suflete cu atat are mai multa putere. acolo se poate schimba in orice moment balanta puterilor. totusi un drac ii fa fi foarte greu sa atace pe seful dracilor.

am dat aici http://analfabetul.com/ce-este-un-suflet/#comment-3846 cateva explicatii, dar ams a o fac inca odata mai detaliat.

spirit/suflet – omul este compus din corp (ambalaj) si suflet. in functie de religie, secta la suflet se mai spune spirit. amundoua sunt unul si acelasi lucru. nu pot fi diferite.

sufletul nu are pret deoarece o mica parte din Dumnezeu – aceasta afirmatie este gresita. singurul lucru care e adevart e ca nu are pret. niciodata nu poti pune un pret pe un suflet. nimic in acest univers nu e destul de valoros incat sa se poate cumpara un suflet. desigur asta e valabil doar pentru cei care cunosc valoare unui suflet. oamenii nu o stiu.

sufletul este o mica parte din energia univesrului si nu o mica parte din dumnezeu. poti spune ca puterea lu dumnezeu este format din suflete si ca intr-o zi si tu vei fi o parte din puterea lui. dar niciodata nu poti spune ca e o parte din el.

cine se bate pe suflete e Dumnezeu si Dracul – cred ca am explicat mai sus. daca nu sa inteles am sa mai revin.


Load More Related Articles
Load More By Analfabetul
Load More In Aberatii

4 Comments

 1. Raisa

  25 May 2011 at 23:49

  Hm…interesant..Sufletul meu poate nu e o parte din Dumnezeu,tot ce sper e ca Dumnezeu sa fie parte din el,sa il gesesc pe Dumnezeu in sufletul meu…

  Reply

  • Analfabetul

   25 May 2011 at 23:52

   ai grait un mare adevar. cred ca toti speram la acest lucru. chiar si eu sper, uneori chiar cred ca e langa mine si ma ajuta, ghideaza in viata.
   :d

   Reply

 2. luisa

  3 June 2011 at 07:59

  o sa iti scriu odata o poveste despre suflete, undeva pe la sf lunii :d

  Reply

  • Analfabetul

   3 June 2011 at 08:03

   abia astept.:d

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ce vreti bulangiilor?

Ce bulangii sunt unii frate. Nu mai incape de mine nici aici cu acest amarat de blog unde …