Home Aberatii De ce zboara avioanele?

De ce zboara avioanele?

3 min read
2
0
363
De ce zboara avioanele
De ce zboara avioanele

toti stim ca avioanele zboara nu? dar cati dintre voi sau intrebat cum si de ce zboara si daca ati gasi raspunsul , l-ati si inteles. un avion fie ca este personal sau militar este destul de greu dar tot zboara. stim ca are o form aerodinamica si de asta zboara. si eu pot prinde o forma aerodinamica sau pot face un corp care sa aiba aceasta forma, dar nu zboara. mai stim ca avionul are un motor sau mai multe. ei bine aici e secretul. nu stiu daca stiti asta dar un avion sau chiar racheta nu zboara nicioadta in sus, sa niciodata nu urca in sus. avionul sau racheta se deplaseaza doar inainte. din mai multe puncte de vedere un corp care sa zboare in sus sa urce in sus ar fi cam imposibil. nu prea stiu cum sa explic asta. gasiti pe net. noua ca sa ne fie mai usor de inteles si exprimat utilizam aceasta exprimare “in sus”.

explicatia ar fi cam asta: 

Orice corp fie care are o forma aerodinamica sau nu daca ii induci o viteza destul de mare poate sa zboare. eu, tu, un bolovan, un munte, un avion orice…. daca are o viteza destul de mare poate zbura. viteza indusa difera in functie de masa corpului care vrem sa zboare.

aripile avionului ii permit sa mentina echilibru in timp ce zboara. Flapsurile care sunt montate pe aripi si in coada lui ii permit sa fie manevrat cu usurinta.

Motoarele sunt inima avionului si modul prin care un avion poate zbura. Acestea sunt cele care-l imping inainte si ii permit sa mentina altitudinea. Daca acestea nu mai functioneaza avionul este in picaj.

[contentblock id=6 img=gcb.png][contentblock id=20 img=gcb.png]De ce zboara avioanele? 2

Load More Related Articles
Load More By Analfabetul
Load More In Aberatii

2 Comments

  1. Alina

    26 July 2012 at 12:28

    Da, este adeverat ceea ce scrie mai sus, dar racheta cred ca functioneaza diferit fata de un avion.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ce vreti bulangiilor?

Ce bulangii sunt unii frate. Nu mai incape de mine nici aici cu acest amarat de blog unde …