Home Critica Facultate fara BAC!

Facultate fara BAC!

4 min read
4
0
251

 

Dupa ce ati citit postul lui Analfabetu’ ,unde vorbeste despre rezultatele la BAC 2011 ,ieri am auzit o stire care m-a dat pe spate .

Facultate fara BAC! 2 “Candidatii la Universitatea Apollonia trebuie sa duca diploma de bac pana la finalul celui de-al doilea an de studii. Desi Legea Educatiei Nationale prevede ca la admiterea in invatamantul superior pot participa absolventii de liceu cu diploma de bac sau diploma echivalenta, presedintele Universitatii Apollonia, Vasile Burlui, este de parere ca acest demers este perfect legal si ca multe universitati ii vor urma exemplul.

Astfel, absolventii fara diploma de bac, care se inscriu la Universitatea Apollonia, trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere, legalizata la un notar public, prin care se angajeaza ca, pana la sfarsitul anului doi de studiu, sa depuna la dosar diploma de bacalaureat in original.

Vasile Burlui a spus ca a eliminat diploma de bac la admitere pentru a fi in ajutorul tinerilor. Totodata, el a precizat ca nu s-a consultat cu nimeni de la Ministerul Educatiei in aceasta privinta, a admiterii fara bacalaureat. El a primit parerea parintilor si a reprezentantilor mediului academic.

Desi Legea Educatiei Nationale prevede la art. 151, aliniatul 1 ca “la admiterea din ciclul I de studii universitare pot participa absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta”, Vasile Burlui, presedintele Universitatii Apollonia, crede ca acest demers este perfect legal si ca multe universitati îi vor urma exemplul.

Vasile Burlui a declarat ca a eliminat Bac-ul din metodologia de admitere cu gândul la “binele” tinerilor care au fost “decapitati” în acest an. “Problema Bac-ului este o chestiune sociala. Nu cred ca 60% dintre copiii nostri sunt lipsiti de capacitati intelectuale. Trebuie sa le oferim sansa sa intre în sistem si sa nu asteptam ca bolnavul sa decedeze. La universitatile din afara este perfect normal ca un tânar sa fie admis la universitate si sa-si aduca diploma de bacalaureat pe parcurs”, a declarat Burlui.”

 “Nicio facultate din România si din Europa nu admite candidati fara bacalaureat. Conditia de admitere în învatamântul superior din România dar si din Europa este promovarea bacalaureatului. Exista tari în UE unde, din cauza bacalaureatului diferentiat, sunt acceptate la admitere documente echivalente bacalaureatului. Asadar, nu exista admitere la facultate fara bacalaureat”, a spus secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Load More Related Articles
 • Friends With Benefits-Prieteni cu beneficii

  Vreti sa va distrati la un film de duminica …nu va pot recomanda un alt film decat F…
 • Ce te asteapta dupa ziua nuntii .

  Stim cu totii ca Analfabetul isi cauta sotia ideala, inca .Nu prea a avut timp sa o gasesc…
 • Fetisuri.

  Fiecare persoana cred ca are minim un fetis ,dar poate ca nu l-a descoperit pana la ora ac…
 • Arta si promovarea acesteia.

  Am stat si m-am enervat de foarte multe ori in fata televizorului sau prin orase cand am v…
 • Cum ar trebui promovata Romania …

  De ceva timp am inceput cuAnalfabetul, sa promovam locurile frumoase din Romania si cele c…
 • “Afacere” profitabila?

  Am primit un mail zilele astea cu un top ,nu al afacerilor si al cersetorilor din Bucurest…
Load More By Mika
Load More In Critica

4 Comments

 1. Analfabetul

  19 July 2011 at 08:02

  cel mai mare rau pe care poti sa-l faci cuiva este SA-L AJUTI. dupa furtul unor rachete din depozitele militare , faptul ca orice prost fara bac poate intra la o facultate nu trebuie sa ne mai mire. as sa intreb pe acest domn la ce suma se ridica acest ajuto? ma refer la sumele care le vor da mai mult decat incatati fraierii fara bac ca sa isi poata zice studenti.
  unde sa ajuns…. si cand te gandesti ca lumea ma face pe mine COMUNIST.

  Reply

 2. micutu204

  20 July 2011 at 17:55

  Mikă -lică , asta eştire de 0,0000…0Ţ parale. Şi comentarii. Te-ai mai documentat cine piuşca lu Coco, e Burlui?
  Nu prea e incitantă postarea aşa că te las.

  Reply

  • Mika

   20 July 2011 at 23:26

   Am scris acest post mai mult pentru tine ,ca e vorba de IASI.Ar fi cazul sa ne mai informezi si tu ,nu numai sa stepti informare .
   Nu am timp nici de mine in ultimul timp(se observa si din ne…activitatea mea),daramite sa mai si caut informatii despre cineva care nu ma leaga in nici un fel .

   Reply

 3. micutu204

  20 July 2011 at 17:56

  hopa, apăru şi fără refreş , bre ….gazdă-propietar de locaţie !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Friends With Benefits-Prieteni cu beneficii

Vreti sa va distrati la un film de duminica …nu va pot recomanda un alt film decat F…