Home Aberatii Je ne suis pas charlie

Je ne suis pas charlie

4 min read
1
0
446
Je ne suis pas charlie 2

Este o moda zilele astea Je suis charlie iar dupa cum bine stiti eu sunt invers fata de toti si anume Je ne suis pas charlie. De ce? Va explic mai jos.

[contentblock id=39 img=gcb.png]

De ce Je ne suis pas charlie?

 

Pentru ca totul miroase de la posta a facatorie curata, un al doilea 9/11 facut de americani pentru a ne face sa aprobam alte reguli tampite si draconice pentru un control total si a baga frica in noi.

Pentru ca libertatea la exprimare nu inseamna ca poti fute pe dumnezeul cuiva in cur pentru simplu fapt ca nue ste dumnezeul tau si nu aprobi religia acestora.

Pentru ca nu e prima data cand revista respectiva se caca pe toti, inclusiv pe tara noastra. Frate cand esti amenintat de mii de oamenii cu moartea si esti sub protectia politiei 24/7/365, trebuie sa intelegi mesajul ca ceea ce faci intr’un final vei plati, sau cineva se va satura de cacaturile tale.

Pentru ca mi se pare aproape imposibil, indiferent de cauza ca o multime asa mare de oamenii sa se organizeze asa repede. Sa apara cu miile in piata imediat dupa atac si toti cu pancarde pe care scrie Je suis charlie. Chiar daca mergeu toti sa printeze acele pancarde , le trebuia cateva ore bune sa le printeze pe toate.

Deci se pare ca cineva a premediat toate acestea cu mult timp inainte. Nu mai spun de costurile care le’a implicat aceasta actiunde de premeditare a impuscaturilor de la revista franceza.

Pentru ca atacul de la revista nu are nici o legatura cu libertatea de exprimare. Exact ce spunea un comentator pe un blog unde se discuta despre acest caz.

Je ne suis pas charlie 3

 

 

Nu as putea spune mai bine decat cel care a scris acel comentariu. Lumea in aceste zile este incapabila sa poarte o discutie normala. Desi tipam cat ne tine gura de mare, ca vrem libertate de exprimare, ca vrem sa fim respectati. atunci cand vine timpul sa respectam opinia unei persoane sau grup, sarim ca arsi si incercam sa le dam cu ceva in cap pentru simplu fapt ca opinia lor nu este ca a noastra.

Imi pare rau pentru victimele atacului si familiilor implicate, o mai spun inca odata ca toti sau aproape toti si’au cautat’o cu lumanarea.

 

De asta si pentru multe alte motive Je ne suis pas charlie – Adica eu nu sunt charlie.

[contentblock id=37 img=gcb.png]

Load More Related Articles
Load More By Analfabetul
 • ce am facut asta seara

  ce am facut asta seara

  pai in afara de lenevit am citit pe aici pe cei care ii am  in lista de citit Aiacubata’s …
 • esti angajat – si ce fac? nu stiu.

  un tip normal, sofer la firma de limuzine. omul stie sa asculte. toti cei pe care ii ducea…
 • craciunul – fericire sau tristete?

  tot anul muncesti. te trezesti la 6 dimineata, mergi la munca,  la 6 vii acasa.  acasa aju…
 • grigore si maria

  grigore e cam prostut el de felul lui. putin cam retardat. maria nici e nu e prea departe.…
 • daca nu ai avea ce manca ai da in cap?

  acum vreo 15 ani TVR2 a facut un sondaj care suna cam asa: Daca nu ati vea ce manca ati da…
 • pe cine iubesti cel mai mult?

  acum vreo 2 ore la mine acasa la o cafea cu 2 amice si o sora nebuna…. discutam dive…
Load More In Aberatii

One Comment

 1. gina

  12 January 2015 at 20:16

  Nu suntem “Charlie”, suntem niste marionete!
  M-am saturat sa vad copii de 12 ani postând peste tot “Je suis Charlie!”, sau oameni maturi, (despre care s-ar spune ca au “toate țiglele pe casa”), predicand democratia prin scoli, dar fără sa o înțeleagă. Nu poti sa vii intr-o clasa si sa scrii pe tabla “Je suis Charlie!”, cu un zâmbet pe fata cat bustul Elenei Udrea. Ar trebui sa știm ca libertatea de exprimare se exercita fără oprelisti, atata timp cat nu încalcă libertatea de exprimare a celorlalti.
  Ce înseamnă libertate de exprimare? Pai, conform Constituției României, ea înseamnă, citez, “Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor, sau a credințelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public(..).” (Constitutia României, articolul 30, alineatul 1). Si mai zice in Constitutia noastră ca exista si niste limitări la libertatea asta de exprimare, de exemplu: “Sunt interzise de lege defăimarea țării si a natiunii, îndemnul la război de agresiune, la ura naționala, rasiala, de clasa sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.” (Articolul 30, alineatul 7) Si va asigur ca si in Constitutia franceza scrie la fel. M-am documentat.
  Acum, să-mi spuneti si mie daca “Charlie Hebdo” respecta legea. Si nu a respectat-o nici acum ceva timp cand a publicat primele caricaturi. Si știm cu toții ca statul are un organ care controlează ca limitele legale ale libertatii de exprimare sa nu fie încălcate. La noi se numește CNA. La ei de ce nu a funcționat? De ce a intrat brusc in amortire? De ce a lăsat sa se continuie publicarea acestor caricaturi care încalcă legile libertatii de exprimare? Aceste întrebări trebuie puse si trebuie inteles faptul ca exista un scop al acestor caricaturi mai presus de ce se vede cu ochiul liber. Un scop ce poate fi pătruns doar de o minte agera, invatata sa gândească in profunzimea lucrurilor, nu de o minte care se cramponeaza de aparente. Acest act terorist reprezintă o scuza pentru înarmare, pentru viitoarele violari ale intimității, pentru următoarele acțiuni asa-zise “antiteroriste”.
  Preluam niste sloganuri si le adoptam sau postam pe Facebook fără sa gândim. Luam de la străini niste idei doar pentru ca “asa e la moda” sau pentru ca “tot ce vine din Occident e bun”. Ganditi, oameni buni! Înainte sa condamnati si sa aruncati cu vorbe grele învățați sa știți sa va susțineți ideile si sa cunoasteti cu adevărat lucrurile despre care se discuta.
  Fiecare e liber sa creadă sau sa susțină ceea ce dorește (ca tot vorbim de libertate de exprimare), la fel sunt si eu. Si nu încerc sa schimb optica nimănui, ci doar sa provoc un pic lumea “intelectuala” de pe Facebook sa reflecteze putin si sa isi deschidă orizonturile si mintea ca sa nu mai fie manipulați si spălați pe creier in scopuri politice.
  Atacul de la sediul publicației “Charlie Hebdo” este de condamnat si nu a fost o reacție normala, si sunt perfect de acord cu libertatea presei si cu faptul ca acest atac nu ar trebui sa sadeasca frica in sufletele oamenilor. Nu neg nimic din aceste lucruri si vreau sa ma înțelegeți corect.
  Nu sunt de acord cu atacul extremiștilor islamici, si subliniez, extremisti, adică o minoritate, ce nu reprezintă întreaga cultura. Nu toti arabii sunt teroristi! Si romanii ar trebui sa știe foart bine cum funcționează acest sistem de catalogare a majoritatii din cauza unei minoritati, mai ales ca Franța este maestra acestei tehnici, pentru ca in Franța suntem cu toții numiti “țigani” din cauza unei minoritati care ne-a “consacrat” acolo prin fapte ilicite.
  Dar exista o vorba care spune ca fără foc nu iese fum. Atacul a fost provocat de acele caricaturi odioase, care, pentru cei care sunt insuficient informați, il întruchipează pe profetul Mohammad, gol, cu părți intime la vedere, in diferite ipostaze. Si ii rog duios pe “apărătorii creștinismului” care “fac valuri” pe internet, sa faca un exercitiu de imaginație si sa și-l întruchipeze pe Mântuitorul Iisus Hristos in aceste ipostaze. Uite ceva care sa va ajute sa va imaginati.

  Da, extremiștii se puteau adresa justiției daca s-au simțit ofensati de acele caricaturi, dar cei care le-au publicat stiau cui se adresează, adică unui grup religios care in ultimii ani a avut reacții specifice. Ce se așteptau cei de la “Charlie Hebdo”?! Ca atacatorii sa vina sa planteze floricele pe peluza din fata sediului?! Totul era perfect previzibil. La fel cum imi permit sa merg pe firul predictibilitatii si sa mai adaug ca aceasta momeala întinsă extremiștilor musulmani nu este întâmplătoare si ca gaura neagră a capitalismului si globalizarea care înghite întreaga lume vrea altceva pentru viitorul nostru, ceva ce nu seamănă deloc cu pacea si prosperitatea propovaduita sus si tare.
  Libertatea presei si libertatea de exprimare înseamnă lipsa cenzurii, dar nu înseamnă si nesimțire, nici vulgaritate si nici bătaie de joc la adresa credințelor altora. Critică religiile si toate ideile din lume, dar nu iti bate joc! Si nu o spun doar eu, ci si Andrei Pleșu, filosof si fost ministru de externe care zice ca , citez, “Sunt lucruri de care e bine sa nu te atingi cu atata nonsalanta.”
  Ar trebui analizată cauza atentatului înainte de a condamna, cu atata fanatism, efectul. Si repet, nu am spus ca nu e de condamnat, ci ca ar trebui sa începem sa gândim cu propriile minti si nu cu ale altora.
  Si sa știm ca la pachet cu toata aceasta libertate de care noi, cetățenii unei Europe democrate, ne bucurăm, vin si anumite limitări. Si ca înainte sa fim Europeni, suntem romani si suntem creștini si religia noastră nu ne invata asa ceva.
  De asemenea va invit sa va mai ganditi si la ce înseamnă cuvântul toleranță si cum ar trebui el aplicat de acum încolo astfel incat sa nu ne mai lovim de astfel de atacuri.
  Nu va spun sa va plecați capul ci sa il ridicati spre culmi mai înalte, spre orizonturi mai deschise in care iubirea, toleranta si intelegerea sunt mai presus.

  Gina

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

geocer o acuza pe oana de satanism – rusine

geocer in articolul Indicii sataniste ca scriitoarea Oana Stoica Mujea ar fi satanista. nu…