Home ce fac eu Test de personalitate!

Test de personalitate!

6 min read
3
0
494

Azi la Mika am citit un articol intitulat Test de personalitate! Super interesant testul si cam lung dar cred merita timpul alocat pentr al face. rezultatul e chiar ok, daca esti sincer.

ita rezultatul meu:

Interpretare:
ENFP – Extravertit, intuitiv, afectiv, perceptiv – (profesie jurnalist)

• Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ENFP este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
• Intuitiv si nu senzorial: tipul ENFP are o gandire mai mult abstracta decat concreta. Isi concentreaza atentia pe imaginea de ansamblu mai degraba decat pe detalii, pe viitoare posibilitati decat pe realitatea imediata.
• Afectiv fata de reflexiv: pentru ENFP preferintele personale sunt mai valoroase decat argumentele obiective. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie consideratiilor sociale decat logicii.
• Perceptiv in loc de judecativ: de obicei ENFP se abtine sa emita o opinie si amana deciziile importante, preferand sa aiba la indemana mai multe optiuni, in cazul in care se schimba imprejurarile.

Aproximativ 5% din populatie este tipul ENFP. Acestia iubesc noutatea si surprizele, traiesc cu intensitate si viata este pentru ei o drama incitanta, plina de posibilitati, fie ele bune sau mai putin bune. Sunt buni in vanzari, publicitate, politica si actorie.
Tipul ENFP incearca tot timpul sa fie autentic, mai ales prin comunicarea non-verbala. Este constient de eforturile sale de a fi spontan si original, considerandu-le in acelasi timp insuficiente. Energice si expresive, aceste persoane iubesc sa-i ajute pe altii si sa-si exploreze potentialul creativ. Adesea cauta intensitatea emotionala si experientele profunde. Se plictisesc repede de detalii si repetitie, si cauta o evadare din cotidian. Pentru ENFP cautarea fericirii este idealul suprem in viata si libertatea personala are o importanta deosebita.

Tipul ENFP are tendinta de a prelungi prea mult angajamentele materiale si emotionale. Situatia materiala este deseori complicata de tendinta de a amana lucrurile si de a omite detaliile. Aceste persoane trec la noi aventuri fara a le incheia pe cele precedente. Atunci cand dorinta de a-i ajuta pe altii produce conflicte, personalitatea lor incantatoare arata semne de iritabilitate si hipersensibilitate. In perioadele de stres, tipul ENFP se simte instrainat si recurge la tot felul de viclesuguri pentru a-si masca sentimentele.

Tipurile ENFP gasesc intelesuri simbolice in spatele detaliilor, iar aceste intelesuri sunt interpretate ca fiind de rau augur, atunci cand se afla sub influenta stresului. In momentul in care simt ca libertatea lor este amenintata, tipurile ENFP nu se mai simt “in apele lor”, parca insasi esenta fiintei lor le-ar fi fost rapita. In aceasta stare aceste persoane se simt ca niste impostori. Daca stresul continua sa se intensifice, acestia ii pot invinui pe altii de rea vointa si invidie, pentru a-si explica propriile temeri.

Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.

• Logoped; in cadrul resurselor umane; functionar insarcinat cu sondarea opiniei publice; cleric; jurnalist; crainic de stiri; consilier in orientare profesionala; actor; agent de vanzari; muzician / compozitor; artist; programator; politician; in publicitate; nutritionist; terapeut; director artistic.

Cautari pe analfabetul.com:

 • A lover knows only humility, he has no choice.

  va propun un test. acui apartin aceste versuri. daca puteti pune si link cu melodia e supe…
 • cat de bine ma cunosti. Test

  am tercut azi pe la blogul laviniei si am vazut un test. am zis sa’l fac si eu. ei b…
Load More Related Articles
Load More By Analfabetul
Load More In ce fac eu

3 Comments

 1. Mika

  16 March 2012 at 02:23

  Hmmmm,chiar ti-a spus bine multe lucruri acest test.
  Sa-ti spun sincer ma gandeam la oricine altcineva sa faca acest test mai putin la tine…si asta ca stiu ca nu ai rabdare ,iar eu care m-am nascut cu ea,dupa intrebarea 50 deja ma intrebam daca mai sunt :))))
  M-ai surprins si de data asta.

  Reply

  • Analfabetul

   16 March 2012 at 06:23

   m-am suprins si pe mine, nu numai pe tine. problema este ca pana la ora asta am stat numai pe acel siet facand teste. super tare distractia. era buna sa scrii acest articol vineri ca recomandare de weekend

   Reply

   • Mika

    16 March 2012 at 07:30

    Il voi promova si in weekend cu link pe facebook sau stiu eu pe unde 😀
    Si eu m-am distrat la fel de mult la diferite teste :)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ce vreti bulangiilor?

Ce bulangii sunt unii frate. Nu mai incape de mine nici aici cu acest amarat de blog unde …