Home Aberatii traditii

traditii

4 min read
4
0
845

cand in toata lumea se ajunge pana la razboaie pentru ca tarile vor sa isi mentina traditia, sa nu uite cine sunt, de unde se trag, in romania am uitat cu totul de ea. tot mai des imprumutam de la altii tot felul de traditii care nu au nici o legatura cu romania, cu trecutul nostru, cu identitatea noastra. se spune daca vrei sa cuceresti o tara/natie fara razboi trebuie sa’i furi traditiile . o natie/tara fara traditii proprii nu mai are identitate. atunci nu o mare are se poate face ce doreste cu ea. ma uit aici in spania. in saptamana sfanta la ei cu totii ise in strada se toaga, tot felul de manifestatii, oamenii cu lacrimi in ochi, televiziunile toata ziua numai despre acest lucru transmit, etc.  la noi nu mai este nimic ca inainte.  daca intrebi la aceasta ora un copil care e traditia de pasti iti va spune ceva de pe la americani. daca intrebi aici toti stiu. de la un copil de 3 ani pana la cel mai batran. invierea la noi a ajuns loc de intalnire pentru toti cei u chef de distractii, droguri, sex pe morminte si in spate bisericii, beutura si multe altele. acum va spun astea ca vine pastele dar la fel se intampla la toate sarbatorile. aici in spania statul si comunitatile locale se implica foarte mult in toate aceste evenimente traditionale. nu conteaza cat costa. tot ce conteaza sa se faca. chiar daca nu sunt de acord cu multe chestii (din punct de vedere religios) , apeciez efortul lor.  oare cand o sa vad si la noi asa ceva.

din ´89 incoace tot ce era pur romanesc sa dus pe apa sambetei. nimic nu mai este la fel. oare chiar asa de prosti suntem , asa de unsor de influentat putem fi? unde mai este mandria de a fi roman, de a trai in romania, de traditia ta… etc.

putin cate putin o sa fiu o gloata fara identitate care se va agata azi de o natie, maine de alta si tot asa.  toate astea pana intr’o buna zi cand cei care inca o sa mai creada in traditia romana se vor uni . atunci nu mai este mult si o sa ajungem gen irac, israiel, iran si alte tari care sunt in razboi civil sau cu altii care vor sa le fure traditia.

sunt mandru ca sunt roman si voi fi pana cand voi inchide ochii. chiar daca viata este grea

Cautari pe analfabetul.com:

Load More Related Articles
Load More By Analfabetul
Load More In Aberatii

4 Comments

 1. laagatat

  4 April 2010 at 23:12

  atunci suntem 2 romani si vom ramene pana vom inchide ochii…

  Reply

  • analfabetul

   4 April 2010 at 23:14

   da… pacat ca nu suntem mai mult. dar e bine totusi ca unul e barbat si altu e femeie. asa putem sa ne imultim.
   :d

   Reply

 2. laagatat

  5 April 2010 at 00:00

  sambata am fost la biserica, din motive personale abia la 2noaptea am reusit sa ajung…pe strazi oamenii se duceau acasa cu lumina , majoritatea erau de varsta a treia, tineri mai bine zic copiiii care erau cu mama tata bunici…majoritatea au fost doar sa-si ia lumina si “paste”, oamenii numai stau la slujba, se duc in cluburi de pasti si u vb de traditii?? cred ca au murit demult, doar ca nimeni nu le-a facut certificatul de deces

  Reply

  • analfabetul

   5 April 2010 at 00:03

   da…
   o lata faza am vazut si eu. foarte ciudata. dar o sa revin cu un post.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ce vreti bulangiilor?

Ce bulangii sunt unii frate. Nu mai incape de mine nici aici cu acest amarat de blog unde …